Vad Sisjön har att ge

När det handlar om små trivsamma orter i Sverige så kommer du som gillar att uppleva dessa på nära håll bli positivt överraskad av vad en liten ort som Sisjön verkligen har att ge. Förutom att orten har fått sitt namn av den närliggande sjö med samma namn som har både bad och bra fiske att erbjuda, är även Sisjön en liten ort som har ett ganska så levande stadsliv med tanke på dess storlek. Sisjön ligger i Västra Götalands län och tillhör Göteborgs kommun. Landskapet du hamnar i när du gör ett besök i Sisjön är Västergötland och den gamla betäckningen för socknen är Askims socken.

Sweden's most beautiful nature reservesNär du bestämmer dig för ett besök i Sisjön kommer du även att få tillgång till ett av Sveriges vackraste naturreservat. Detta bär namnet Sandsjöbacka Naturreservat och är en plats som är naturskön och vacker och som verkligen stillar själen och skänker ro till din kropp och ditt sinne. I övrigt ligger själv Sisjön som sjö betraktat precis mellan Askim och Balltorp och samtidigt ligger den mycket nära Kungsbacka kommun. För alla som vill leva i en stunds frihet i naturen är detta en av de mesta perfekta platser att besöka. Är det även så att du någon av de dagar du stannar vill ha fart och fläkt så är det mycket nära att ta sig vidare till Göteborg eller Kungsbacka för att få en dos av det myllrande stadslivet.

När det handlar om själva Sisjön så är detta en 0,25 kvadrat kilometer stor sjön till arealen, och ligger placerad på en nivå som mäter 73,5 meter över havet. Är du då den som vill fara runt i Sverige på fiskesemester så kommer denna sjö att vara ett bra stopp på vägen och kan säkert ge några napp. Tänk bara på att det är fiskekort som gäller så att du inte råkar ut för obehagliga överraskningar på din fisketur.