Mölndals Skytteförening, MSF

shooting clubFör de i området som har ett intresse för skytte finns Mölndals Skytteförening. Det är en skytteklubb som inriktar sig på medlemmar i alla åldrar, från juniorer till seniorer. De erbjuder ett stort antal olika grenar inom både gevärs- och pistolskytte. För att få lov att skjuta måste man vara över 16 år, men på Mölndals Skytteförening har de alternativ för de yngre barnen där de kan skjuta utan att använda riktiga vapen. Istället får de skjuta med luftgevär eller liknande. För de som vill bli medlemmar men som inte har en licens sedan tidigare måste först genom gå en kurs med 12 pass, där varje pass är 2 timmar långt.

På klubbområdet finns bland annat ett stort klubbhus och två skyttebanor. Den ena av banorna är 25 m lång där det finns 25 olika skjutplatser. 20 av skjutplatserna går att använda som duellställ. Den andra banan är med sina 50 m dubbelt så lång. Däremot finns det inte lika många skjutplatser på den banan. Där finns endast 16 platser, varav är 6 utrustade för dem som vill skjuta med gevär. Båda banorna är täckta skjuthallar, så att klubbmedlemmarna inte behöver stå ute i regn och rusk. Förutom de två banorna med skjuthallar har klubben även fältbanor.

Med undantag av vissa helgdagar så har klubben sina banor öppna helger och vardagar mellan 07.00 och 22.00. Vissa dagar är den kortare banan med skjuthall reserverad för nybörjare, men då är är alla de andra banorna tillgängliga. I klubbhuset finns även möjligheter till inomhusskytte, men då endast för luftvapen. Där finns också andra utrymmen för medlemmarna som styrelserum, kök och förvaringsrum för vapen. Det finns även möjligheter att boka klubbhuset och använda det som festlokal.

Mölndals Skytteförening ligger öster om Sisjön, något närmare den mindre sjön på andra sidan klubben. Det är lätt att navigera dit från Göteborg.