3 sätt att finansiera sommarsemestern

Svenska folket lägger generellt sett ganska stora pengar på sin semester och antalet semesterfirare har stadigt gått upp under en lång tid. Semesterresa är mycket viktig för många, det är ofta hela årets höjdpunkt. Att planera och drömma om resan är ofta halva nöjet. Men en semester är inte billigt och det kan lätt bli ångestfyllt när man ser va det kostar. Frågan många ställer sig är hur man ska få råd, hur ska resan finansieras? Jag ska i den här texten gå igenom 3 olika sätt att finansiera sin sommarsemester.

shutterstock_304743422Bäst är att spara till semestern

Det vanligaste sättet att finansiera sin resa är att själv spara ihop till den. Skippa resan ett år, då har du istället råd med resan nästa år. En undersökning från Nordea visar att 2 av 3 väljer att finansiera sin semester på detta sätt. Ett annat alternativ som kanske är lite kontroversiellt är att låna pengar till sin resa. Det kan man göra på flera olika sätt. Man kan ta ett blankolån av sin bank eller betala med kreditkortet. Tänk på att räntan på blankolån och kreditkort ofta är mycket hög. Bäst är att försöka baka in semesterlånet i ett bostadslån om det är möjligt.

Tjäna pengar på din semester

Ett tredje sätt att finansiera sin semester är att helt enkel jobba under tiden. Med internet har möjligheterna att försörja sig med datorn ökat markant. Många tjäna pengar hemifrån genom att till exempel blogga eller vlogga på Youtube. Är man duktig på programmering eller vet hur man gör snygga hemsidor är det en utmärkt sysselsättning på sin drömresa. Gemensamt för alla dessa försörjningssätt är att dom är väldigt flexibla och man kan jobba hur mycket eller lita man vill. Är vädret fint och solen skiner, då kanske man är på stranden hela dagen. Är vädret lite sämre, då är det ett utmärkt tillfälle att tjäna lite pengar till reskassan.